Erämelontaseikkailu intiaanikanooteilla Nuuksiossa

Melonta erämaajärvillä on jaloa luontoliikuntaa, jossa aistit avautuvat, mieli lepää ja keho saa leppoisaa liikuntaa. Tällä opastetulla melontaretkellä melomme avokanooteilla eli intiaanikanooteilla Nuuksion kansallispuiston ja sen lähistön kallioiden ja metsien ympäröimillä erämaisilla järvillä, Kattila- ja Vääräjärvellä, pidemmillä retkillä myös Urjajärvellä.

Lue muutoksista palveluissamme korona-pandemian aikana


Ohjelma lyhyesti

 • Sopii aloittelijoille
 • Kuljetus Espoon keskuksesta/Ikealta (tarkista saatavuus etukäteen) tai oma kyyti autolla lähtöpaikalle.
 • Retkeen kuuluu tarvittavien melontavarusteiden vuokra sekä kuuma juoma  tauon aikana
 • Opastuskielinä suomi ja englanti, ryhmäkoko 1-10 henkeä
 • Retken hinta on alkaen 75 € / henkilö (sis. alv 10%). 
 • Voit ostaa melontaretken myös lahjaksi. Lue lisää lahjakorteista.

Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta. Käymme turvallisuusohjeistuksen ja melonnan perusteet läpi melontaretken alussa. Melomme Nuuksion erämaisilla järvillä, joiden välisen lyhyen kannaksen yli siirrämme kanootit. Välillä pidämme tauon nauttien eväitä ja kuunnellen luonnon ääniä. Tauolla voit halutessasi myös pulahtaa uimaan kauniiseen erämaajärveen. Ohjelman kesto on noin 3,5 tuntia.


Tutustu myös päiväretkiemme turvallisuus- ja yleisohjeistukseen sekä ohjeisiin lasten kanssa melontaretkelle osallistuville.


Miten perillesivun alkuun

Ohjelmaan sisältyy kuljetus Espoon keskuksesta (tarkista saatavuus). Kattilajärven melontapaikalle (Kattilajärventie 30, Espoo) pääset luonnollisesti omalla autolla.75,00 sis. ALV

Varaa paikka avoimelle lähdöllesivun alkuun

Tästä ohjelmasta ei ole takuulähtöjä lähitulevaisuudessa.

- saatavissa
- rajoitetusti
- yksi tai muutama
- täynnä

Varaa yksityinen ohjelmasivun alkuun

Haetaan vapaita aikoja. Odota hetki...
Valitse ajankohta, optiot ja määrä. Hinta lasketaan valintojesi perusteella.
Price starting from 70 € / person
at selected times and group sizes
aloitusaika: (*)

Lukumäärä: (*)

Valinnaiset palvelut:
UKK - Usein kysytyt kysymykset sivun alkuun

Miten olette huomioineet koronaviruspademian ohjelmassa?

Voit toki tulla lähtöpaikalle omalla autolla tai kuljetuksellamme Espoon keskuksesta/Ikealta. Otamme autoon vain rajoitetun määrän asiakkaita, joten tarkista saatavuus etukäteen Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikilta kuljetuksen aikana. Otamme luonnollisesti huomioon turvavälit retken aikana. Mahdolliset muutokset pandemiatilanteessa ja viranomaisten suositukset voivat aiheuttaa muutoksia.

Missä osassa Nuuksiota melontaretket tehdään?

Lähdemme melomaan Kattilajärven rannalta,  jossa erämelontatukikohtamme sijaitsee. Pienen kannaksen (n. 80m) takana on toinen upea järvi Vääräjärvi. Näiden kallioiden ja metsien ympäröimien järvien lisäksi voimme mennä pidemmällä retkellä toisen kannaksen yli Urja-järvelle tai tehdä patikkaretken kansallispuiston upeissa maisemissa.  Järvien  yhteensä 13 km rantaviiva ja 100 hehtaarin pinta-ala pidemmänkin  melontaretken. Katso erämaajärviä  satellittiperspektiivistä Googlen elokuussa 2017 ottamasta kuvassa, jossa melomme Kattilajärvellä.

Retkellä melotaan kaksikkokanooteilla. Voinko ilmoittautua retkelle yksin tai jos meitä on kolme?

Tottakai!  Kaikille löytyy aina melontaporukasta  melontapari eikä kenenkään arvitse meloa yksinään – paitsi ehkä oppaan 🙂 .

Voinko lähteä melontaretkelle ilman opasta?

Vuokraamme kanootteja myös omatoimiretkelle, mutta edellytämme että vuokraajalla on aikaisempaa kokemusta melonnasta. Joka tapauksessa opastettu retki on hyvä tapa tutustua melontaan ja alueeseen, minkä jälkeen voit tulla retkelle näille hienoille järville myös omatoimisesti. Lisätietoa omatoimivuokrauksesta.

Minkälaista retkeä suosittelette lapsiperheelle?

Lapsiperheet ovat tervetulleita melontaretkelle!  Jos ryhmässä on pieniä lapsia ja haluatte edetä aikuisryhmää rauhallisempaa tahtia, suosittelemme yksityisretkeä. Vakioretkellä melomme aikuisille sopivaa, joskin rauhallista tahtia. Luethan tarkempia ohjeita sivulta Lapset mukaan melontaretkelle Nuuksioon.


  Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

  Nimi:*
  Sähköposti:*
  Puhelin:
  Viesti: *