Erämelontaseikkailu intiaanikanooteilla Nuuksiossa

Melonta erämaajärvillä on jaloa luontoliikuntaa, jossa aistit avautuvat, mieli lepää ja keho saa leppoisaa liikuntaa. Tällä opastetulla melontaretkellä melomme avokanooteilla eli intiaanikanooteilla Nuuksion kansallispuiston ja sen lähistön kallioiden ja metsien ympäröimillä erämaisilla järvillä, Kattila- ja Vääräjärvellä, pidemmillä retkillä myös Urjajärvellä.


Ohjelma lyhyesti

 • Sopii aloittelijoille
 • Kuljetus Espoon keskuksesta/Ikealta oma kyyti autolla lähtöpaikalle.
 • Retkeen kuuluu tarvittavien melontavarusteiden vuokra sekä vesipullo, kuuma juoma (kahvi/tee), karjalanpiirakka ja eväskeksi tauon aikana
 • Opastuskielinä suomi ja englanti, ryhmäkoko 1-10 henkeä
 • Retken hinta on alkaen 85 € / henkilö (sis. alv 10%). , maksutavat: luottokortti tai Epassi.

Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta. Käymme turvallisuusohjeistuksen ja melonnan perusteet läpi melontaretken alussa. Melomme Nuuksion erämaisilla järvillä, joiden välisen lyhyen kannaksen yli siirrämme kanootit. Välillä pidämme tauon nauttien eväitä ja kuunnellen luonnon ääniä. Tauolla voit halutessasi myös pulahtaa uimaan kauniiseen erämaajärveen. Ohjelman kesto on noin 3,5 tuntia.


Tutustu myös päiväretkiemme turvallisuus- ja yleisohjeistukseen sekä ohjeisiin lasten kanssa melontaretkelle osallistuville.


Miten perillesivun alkuun

Ohjelmaan sisältyy kuljetus Espoon keskuksesta. Kattilajärven melontapaikalle (Kattilajärventie 30, Espoo) pääset luonnollisesti omalla autolla.


Varaa paikka avoimelle lähdöllesivun alkuun

Tästä ohjelmasta ei ole takuulähtöjä lähitulevaisuudessa.

- saatavissa
- rajoitetusti
- yksi tai muutama
- täynnä

Varaa yksityinen ohjelmasivun alkuun

Haetaan vapaita aikoja. Odota hetki...
Valitse ajankohta, optiot ja määrä. Hinta lasketaan valintojesi perusteella.
Price starting from 80 € / person
at selected times and group sizes
aloitusaika: (*)

Number of 1: (*)

Valinnaiset palvelut:
UKK - Usein kysytyt kysymykset sivun alkuun

Missä osassa Nuuksiota melontaretket tehdään?

Lähdemme melomaan Kattilajärven rannalta,  jossa erämelontatukikohtamme sijaitsee. Pienen kannaksen (n. 80m) takana on toinen upea järvi Vääräjärvi. Näiden kallioiden ja metsien ympäröimien järvien lisäksi voimme mennä pidemmällä retkellä toisen kannaksen yli Urja-järvelle tai tehdä patikkaretken kansallispuiston upeissa maisemissa.  Järvien  yhteensä 13 km rantaviiva ja 100 hehtaarin pinta-ala pidemmänkin  melontaretken. Katso erämaajärviä  satellittiperspektiivistä Googlen elokuussa 2017 ottamasta kuvassa, jossa melomme Kattilajärvellä.

Retkellä melotaan kaksikkokanooteilla. Voinko ilmoittautua retkelle yksin tai jos meitä on kolme?

Tottakai!  Kaikille löytyy aina melontaporukasta  melontapari eikä kenenkään arvitse meloa yksinään – paitsi ehkä oppaan 🙂 .

Voinko lähteä melontaretkelle ilman opasta?

Vuokraamme kanootteja myös omatoimiretkelle, mutta edellytämme että vuokraajalla on aikaisempaa kokemusta melonnasta. Joka tapauksessa opastettu retki on hyvä tapa tutustua melontaan ja alueeseen, minkä jälkeen voit tulla retkelle näille hienoille järville myös omatoimisesti. Lisätietoa omatoimivuokrauksesta.

Minkälaista retkeä suosittelette lapsiperheelle?

Lapsiperheet ovat tervetulleita melontaretkelle!  Jos ryhmässä on pieniä lapsia ja haluatte edetä aikuisryhmää rauhallisempaa tahtia, suosittelemme yksityisretkeä. Vakioretkellä melomme aikuisille sopivaa, joskin rauhallista tahtia. Luethan tarkempia ohjeita sivulta Lapset mukaan melontaretkelle Nuuksioon.


  Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

  Nimi:*

  Sähköposti:*

  Puhelin:

  Viesti: *