Erämelontaseikkailu intiaanikanooteilla Nuuksiossa – kesä 2020

Melonta erämaajärvillä on jaloa luontoliikuntaa, jossa aistit avautuvat, mieli lepää ja keho saa leppoisaa liikuntaa. Tällä opastetulla melontaretkellä melomme avokanooteilla eli intiaanikanooteilla Nuuksion kansallispuiston ja sen lähistön kallioiden ja metsien ympäröimillä erämaisilla järvillä, Kattila- ja Vääräjärvellä, pidemmillä retkillä myös Urjajärvellä.

Varmistaaksemme retkien turvallisuuden koronaviruspandemian aikana, vuonna 2020 retkiin ei sisälly kuljetusta ja osallistujat tulevat lähtöpaikalle Kattilajärvelle omalla kuljetuksella. Samasta syystä olemme myös keventäneet evästarjoilua. 

Lue muutoksista palveluissamme korona-pandemian aikana


Ohjelma lyhyesti

  • Sopii aloittelijoille
  • Retkeen kuuluu tarvittavien melontavarusteiden vuokra sekä kuuma juoma  tauon aikana
  • Opastuskielinä suomi ja englanti, ryhmäkoko 1-10 henkeä
  • Retken hinta on alkaen 65 € / henkilö (sis. alv 10%).  Huom. vuoden 2020 erikoishinnat!
  • Voit ostaa melontaretken myös lahjaksi. Lue lisää lahjakorteista.

Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta. Käymme turvallisuusohjeistuksen ja melonnan perusteet läpi melontaretken alussa. Melomme Nuuksion erämaisilla järvillä, joiden välisen lyhyen kannaksen yli siirrämme kanootit. Välillä pidämme tauon nauttien eväitä ja kuunnellen luonnon ääniä. Tauolla voit halutessasi myös pulahtaa uimaan kauniiseen erämaajärveen. Ohjelman kesto on noin 3,5 tuntia.


Tutustu myös päiväretkiemme turvallisuus- ja yleisohjeistukseen sekä ohjeisiin lasten kanssa melontaretkelle osallistuville.


Kattilajärven melontapaikalle (Kattilajärventie 30, Espoo) pääset luonnollisesti omalla autolla.

Matkaa lähimmältä bussipysäkiltä (pysäkki E6944, bussi 245 Espoon keskuksesta), aloituspaikalle n. 3,5 km, joten voit tietysti myös reippailla loppumatkan metsän läpi kulkevaa hiekkatietä.

Pyörällä matkaa Espoon asemalta on 14 km. Voit myös vuokrata maastopyörän luontokeskus Haltiasta (biking.fi) ja tulla sillä melontapaikalle (n. 5 km).


Varaa paikka avoimelle lähdöllesivun alkuun

Tästä ohjelmasta ei ole takuulähtöjä lähitulevaisuudessa.

- saatavissa
- rajoitetusti
- yksi tai muutama
- täynnä

Varaa yksityinen ohjelmasivun alkuun

Haetaan vapaita aikoja. Odota hetki...
Valitse ajankohta, optiot ja määrä. Hinta lasketaan valintojesi perusteella.
Price starting from 65 € / person
at selected times and group sizes
aloitusaika: (*)

Number of : (*)

Valinnaiset palvelut:
UKK - Usein kysytyt kysymykset sivun alkuun

Miten olette huomioineet koronaviruspademian ohjelmassa?

Turvallisuuden takaamiseksi olemme valitettavasti joutuneet vuoden 2020 ohjelmista joutuneet poistamaan kuljetusmahdollisuuden Helsingistä/Espoosta, eli osallistujat tulevat paikan päälle omalla kuljetuksella (oma auto, taksi, julkinen liikenne/kävely/polkupyörä). Myös evästarjoilua on kevennetty. Nämä asiat on vastaavasti huomioitu retken hinnassa. Otamme luonnollisesti huomioon turvavälit retken aikana.

Missä osassa Nuuksiota melontaretket tehdään?

Lähdemme melomaan Kattilajärven rannalta,  jossa erämelontatukikohtamme sijaitsee. Pienen kannaksen (n. 80m) takana on toinen upea järvi Vääräjärvi. Näiden kallioiden ja metsien ympäröimien järvien lisäksi voimme mennä pidemmällä retkellä toisen kannaksen yli Urja-järvelle tai tehdä patikkaretken kansallispuiston upeissa maisemissa.  Järvien  yhteensä 13 km rantaviiva ja 100 hehtaarin pinta-ala pidemmänkin  melontaretken. Katso erämaajärviä  satellittiperspektiivistä Googlen elokuussa 2017 ottamasta kuvassa, jossa melomme Kattilajärvellä.

Retkellä melotaan kaksikkokanooteilla. Voinko ilmoittautua retkelle yksin tai jos meitä on kolme?

Tottakai!  Kaikille löytyy aina melontaporukasta  melontapari eikä kenenkään arvitse meloa yksinään – paitsi ehkä oppaan 🙂 .

Minkälaista retkeä suosittelette lapsiperheelle?

Lapsiperheet ovat tervetulleita melontaretkelle!  Jos ryhmässä on pieniä lapsia ja haluatte edetä aikuisryhmää rauhallisempaa tahtia, suosittelemme yksityisretkeä. Vakioretkellä melomme aikuisille sopivaa, joskin rauhallista tahtia. Luethan tarkempia ohjeita sivulta Lapset mukaan melontaretkelle Nuuksioon.


Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

Nimi:*
Sähköposti:*
Puhelin:
Viesti: *