Patikointiviikko Tunturi-Lapissa

Teemme viikon aikana oppaan johdolla leppoisia patikointiretkiä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja sen lähialueiden tuntureille, vaaroille, metsiin ja järville. Valloitamme seitsemän tunturia ja melomme intiaanikanootilla yli kalaisan järven. Välillä pysähdymme katselemaan Tunturi-Lapin upeita maisemia ja tauolla tulistelemme ja keitämme kahvit nuotiotulilla. Tutustumme alueen historian ja nykypäivään, poronhoitoon sekä alueen luontoon myös vierailemalla Pallaksen luontokeskuksessa. Yhtenä päivänä on melomme  tunturien ympäröimällä Jerisjärvellä.

Ohjelma lyhyesti

  • opastettu patikointiviikko Tunturi-Lapissa
  • päiväretkiä majatalolta, päivittäiset patikkaretket 13-16 km
  • ohjelman kesto: 8 päivää / 7 yötä, 5 patikointipäivää, 1 melontapäivä
  • pääopastuskieli englanti, suomenkielinen opas, ryhmäkoko: 2-12 henkilöä

Lue lisää Fell Trekin sivuilta

OHJELMA

  • 1. päivä – Tulopäivä, päivällinen ja yöpyminen Rauhalassa. Majoitus on mökeissä tai kahden hengen huoneissa. Rauhalan kylä on Kittilässä, jonne on matkaa n. 30 km Leviltä ja Muoniosta sekä n. 40 km Ylläkseltä (Äkäslompolo).
  • 2. päivä – Aamiaisen jälkeen opas kertaa viikon ohjelmasta ja reiteistä. Nautimme tänään muiden päivien tapaan luonnon rauhasta ja ympärillämme avautuvista luonnonkauniista lappilaisista maisemista – Hyvässä seurassa oppaan johdolla. Patikoimme 16 km vaihtelevassa Venäjän vallan aikaista ratsutietä vaihtelevassa kumpuilevassa metsämaastossa ja tutustumme paikalliseen tiehistoriaan.
  • 3.-6. päivä – Kolmena patikointipäivänä teemme noin 13-16 km päiväretkiä vaihtelevassa metsäisessa maastossa ja tuntureilla. Yksi päivistä on melontapäivä Jerisjärvellä, joka loihtii eteemme silmiähivelevän järvimaiseman. Tutustumme oppaan johdolla Jerisjärveen, sen saariin ja alueen historiaan. Alueen kalastuksen historiasta meille kertoo tarkemmin opas ja historialliset Keimiöniemen kalamajat. Pidämme taukoa järven ja saarien rannassa, Keimiöniemessä avotulilla
  • 7. päivä – Tänään menemme ensin bussikuljetuksella Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskukseen Pallastunturille. Siellä näemme multimediaesityksen alueen luonnosta, historiaasta ja nykypäivästä. Luontokeskusvierailun jälkeen patikoimme Pallakselta Sarvijärvelle lounastamaan tulilla. Patikoinnin jälkeen palaamme takaisin bussilla Rauhalaan, jossa nautimme päivällisen.
  • 8. päivä – Aamiainen, lähtöpäivä.

Lue lisää Fell Trekin sivuilta.