Lumikenkävaellus Lapissa

Lumikenkävaellus Tunturi-Lapissa revontulten mailla

Kaamoksen väreissä ja hiljaisuudessa sekä kevättalven valossa ja hohtavilla hangilla vaellamme lumikengillä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureilla ja rauhallisissa metsissä. Näillä Tunturi-Lapin leveyksillä revontulet ja keskitalven kaamosvärit tuovat eloon ja oloon taianomaista tunnelmaa.

Aloitamme vaelluksen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa olevan Jerisjärven rantamilta, Rauhalan kylästä. Teemme päivittäin 11-16 km päivämatkoja vaihtelevissa metsä- ja vaaramaisemissa sekä kapuamme avotuntureille, joilta on sään salliessa upeat näkymät ympäröivään tunturi- ja järvimaisemaan. Välillä pidämme taukoa lapinkodissa ja yksinkertaisissa tuvissa.

Lumikenkäretki Pallas-Yllästunturin kansallispuistossaLumikenkien ja sauvojen sekä tarvittaessa lämpimän lisävaatetuksen vuokra sisältyy ohjelman hintaan. Kuljetamme matkatavarasi mökiltä mökille, joten tarvitset matkaan mukaan vain kevyen päivärepun. Vaelluspäivän jälkeen rentoudumme saunan lämmössä ja maittavan aterian äärellä. Ohjelman aika yövymme maatalossa ja välillä yksinkertaisissakin, mutta viihtyisissä lämmitetyissä mökeissä.

Rauhalan kylä on Kittilässä noin 30 km Leviltä ja Muoniosta sekä noin 40 km Ylläkseltä (Äkäslompolo). Rauhalaan pääset esimerkiksi lentäen (Kittilä) sekä junalla ja bussilla Rovaniemen kautta.

Päiväohjelma

 • 1. päivä  – Aloituspäivä. Saapuminen Rauhalaan (lento, juna, bussi, oma auto). Päivällisen jälkeen tutustumme matkareittiin ja -kumppaneihin. Yöpyminen 2 hengen huoneissa tai mökeissä.Lumikenkäretkellä revontulten alla, kuva: Visit Finland
 • 2. päivä – Runsaan aamupalan jälkeen pakkaamme tavaramme kuljetusta varten. Itse jatkamme matkaa lumikengin Koivakeron vaaramaisemien kautta Keimiöjärvelle, jonka tuvassa pidämme lounastauon. Tämän jälkeen kiipeämme Keimiötunturia kohti ja majoitumme Keimiöllä. Päivän reitin pituus on 15 km. Illalla päivällinen ja sauna.
 • 3. päivä – Keimiöltä jatkamme metsien läpi yli Sammaltunturin pitäen lounastauon Mustakeron mökissä. Tämän jälkeen suuntaamme matkamme Lommoltunturille ja sieltä majapaikkaamme Pallasjärvelle, jossa majoitumme päivällisen ja saunan kera. Päivän reitin kulkee enimmäkseen tuntureilla ja sen pituus on 11 km.
 • 4. päivä – Tänään suuntanamme on Harrisaajo, jonne kävelemme läpi vaihtelevien metsämaisemien. Lounastauon pidämme lapinkodassa avotulen ääressä. Päivän reitin pituus on 11 km.
 • 5. päivä – Tänään teemme päiväretken Harrisaajosta talvisten tuntureiden taikamaahan. Lounastauon pidämme Rihmakurun kodassa tunturien välissä.Talviretki Lapissa
 • 6. päivä – Sään salliessa suuntaamme tänäänkin huikeisiin Pallaksen tunturimaisemiin. Tuntureilta laskeudumme alas Pallaksen luontokeskukseen, jossa tutustumme vielä alueen luontoon, historiaan ja nykypäivään näyttelyssä ja multimediaesityksessä. Päivän reitin pituus on 13 km. Luontokeskuksesta bussikuljetus  Jerisjärven rannalle Rauhalaan, jossa päivällinen ja yöpyminen.
 • 7. päivä – Teemme retken ympäröiviin metsiin ja vaaroille, Kesälaelle ja Mustakerolle. Kesälaella pidämme lounastauon avotulilla puisessa lapinkodassa. Päivänretken pituus on 13 km. Illalla päivällinen ja sauna.
 • 8. päivä – Aamiainen, lähtöpäivä.

Yllä oleva päiväohjelma koskee lauantaina alkavia ohjelmia. Sunnuntaina alkavissa ohjelmissa toisen päivän ohjelma (Kesälaki ja Mustakero) tehdään viimeisenä aktiviteettipäivänä (7.päivä).

Retken hinta on 855 € / henkilö (sis. alv). Hintaan sisältyy:
 • opastus ja oppaan palvelut
 • ohjelman mukainen majoitus 3-4 hengen huoneissa ja ruokailut
 • matkatavaroiden kuljetus majoituspaikasta toiseen
 • ohjelmaan kuuluvat autokuljetukset ja kuljetus Kittilän lentoasemalta tai Leviltä Rauhalaan (meno/paluu)
 • varusteiden vuokra: lumikengät, sauvat, talvisaappaat,  lämpöhaalari ja rukkaset (tarvittaessa), makuupussi

Valinnaiset palvelut:

 • Lisäyöpyminen ja ruokailut, 88 € / vrk

Revontulia Tunturi-LapissaOhjelmasta lyhyesti:

 • Pääopastuskielet: englanti, suomi
 • Ohjelman kesto: 8 päivää / 7 yötä, 6 lumikenkäilypäivää
 • Ryhmäkoko: 6-12 henkilöä
 • Maksutapa: Laskutus etukäteen

Säätilasta ja muista olosuhteista johtuen muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Tämä matka on valmismatkalain tarkoittama valmismatka – Feel The Nature -retkien valmismatkaehdot

Lähdöt:sivun alkuun

  Lähetä varauksesi alla olevalla lomakkeella. Lähetämme tämän jälkeen sinulle vahvistuksen, lisätietoa ja laskun varausmaksusta. Varaus on sitova puoleltasi maksettuasi varausmaksun. Varaa mahdolliset matkaliput vasta saatuasi meiltä vahvistuksen varaukseesi.

  Varaustiedot:

  Nimi *
  Osoite *
  Postinumero *
  Kaupunki *
  Maa *
  Puhelin *
  Sähköposti *
  Henkilömäärä *
  Päivä *

  Lisätietoja:

  Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

  Nimi:*
  Sähköposti:*
  Puhelin:
  Viesti: *

  Please leave this field empty.

  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestPrint this page