Näin toimin kanoottien ja varusteiden kanssa

Kontin avaaminen

Feel The Naturen varustekontti Kattilajärvellä

Avaa ensin kontin ovessa oleva riippulukko varausvahvistuksessa tulleella henkilökohtaisella pin-koodilla, joka on voimassa varauksen ajan. Syötä saamasi koodi ja lopuksi paina riippulukon lukon alarivillä oikealla olevaa lukkosymbolia. Laita lukko talteen lukitusta varten. Avaa ensin oikeanpuoleinen ovi vapauttamalla kahva ja kääntämällä sitä vasemmalle. Tämän jälkeen avaa vastaavasti vasemmanpuoleinen ovi (kahva käännetään oikealle). Suljettaessa ovia toimitaan käänteisessä järjestyksessä (ensin vasen, sitten oikea ovi ja lopuksi lukitus). Lukitse kontti aina lähtiessäsi melomaan tai lähtiessäsi pois!

Melontaliivit ja pelastusliivit 

Kelluntapukineita eli melontaliivejä ja pelastusliivejä säilytetään kontissa ilmavasti puisilla ripustustapeilla. Käytä asianmukaista kelluntapukinetta aina vesillä ollessasi!

Melontaliivit

Baltic 40+ kg uimataitoisille tarkoitetut melontaliivit

Keltaiset ja punaiset Baltic-melontaliivit (19 kpl, tunnisteet F1-F19 liivin takaosassa),  joissa verkkotasku, on tarkoitettu vähintään 40 kg painaville uimataitoisille henkilöille. Verkkotasku tulee etupuolelle. Kiinnitä ja kiristä sekä haararemmi jalkojen välistä, että vyöremmi. 

Punaiset isot melontaliivit (2 kpl, tunnisteet F91 ja F92) on tarkoitettu vähintään 90 kg painaville uimataitoisille henkilöille. He voivat toki käyttää myös em. 40kg+ liivejä. Kiinnitä vetoketjulla ja nauhoilla. 

Pelastusliivit

Baltic lasten pelastusliivit

Pelastusliivit on tarkoitettu uimataidottomille tai alle 40 kg painaville lapsille. Liivien väri oranssi. Valitse oikea liivi painon mukaan. Kiinnitä ja kiristä kaikki kiinnitykset: nauhat, vetoketjut ja jalkojen välistä menevä haararemmi. Tunniste on liivin takaosassa.

  • 3-15 kg, 1 kpl, tunniste L1
  • 15-30 kg, 3 kpl, tunnisteet: L11-L13
  • 30-50 kg, 2 kpl, tunnisteet: L21, L22

Äyskärit

Äyskäri

Tyhjennysvälineeksi tarkoitettu äyskäri pitää olla jokaisessa kanootissa. Äyskärit säilytetään oven vieressä.

Kanootit

Kaikkien vuokrattavien kanoottiemme teoreettinen kantavuus n. 500 kg tai enemmän, joten jokainen sopii hyvin kahden normaalipainoisen aikuisen käyttöön ja mahdollisesti kyytiin tuleville lapsille. Mikäli olet saanut ohjeet varausvahvistuksessa kanootin valintaan noudata niitä. Muuten voit valita valita kanooteista 1-8 alla olevien tietojen perusteella.

nrotyyppilisätieto
1Wenonah Northforksuosittelemme painaville melojille
2Wenonah Northforksuosittelemme painaville melojille
3Wenonah Southfork
4Wenonah Southfork
5Old Town Penobscot 164keskipenkki asennettavissa
6Old Town Penobscot 164keskipenkki asennettavissa
7Old Town Penobscot 164keskipenkki asennettavissa
Old Town Penobscot 164kiinteä keskipenkki, ota vain jos tarvitset penkkiä
9ei vuokrakäytössä
0ei vuokrakäytössä

Melat

Nyrkkisääntönä melan pituuden arvioimiseksi: Seiso suorana ja laita mela viereesi kainalon alle. Kun mela mahtuu juuri kainalon alle tai on hieman pidempi, ei kuiten nouse hartialinjan yli, on se hyvän pituinen. Muutaman sentin eroilla ei ole kuitenkaan juuri merkitystä päiväretkellä, joten kovin tarkkaa pituutta ei kannata miettiä.

pituuskpl
107 cm2puumela pienille lapsille
130 cm1sinilapainen 
135 cm7sinimusta 
137 cm1musta
145 cm10musta
153 cm1musta

Kanootin otto telineestä

Kaksikkokanootti painaa miltei 40 kg, joten on hyvä sitä on hyvä olla nostamassa vähintään kaksi henkilöä. Viekää kanootti ja varusteet veden äärellä, varmistakaa että kaikki varusteet ovat mukanan ja lukitkaa kontti ennen lähtö melomaan.

Varustehuolto ennen palautusta

Puhdista ja kuivaa kanootit ennen palautusta

Palattuasi puhdista ja kuivaa kanootit räteillä sisäpuolelta ennen niiden laittamista varastoon. Rätit pidetään kuivumassa ovat kontin ulkopuolella narulla. Puhdista myös tarvittaessa melat, äyskärit ja liivit. Mikäli huomaat varusteissa puutteita tai vikoja, niin ilmoita niistä välittömästi meille (info@feelthenature.fi , 040 900 5556)