Hiihtovaellusviikko Ylläs-Pallas-Hetta 235 km

Tämä melko vaativa hiihtovaellus vie sinut läpi Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja Ylläs-, Pallas- ja Ounastuntureiden muodostaman tunturiketjun. Vaelluksen aikana vierailemma myös Pallaksen  luontokeskuksessa, josta saamme vankan paketin tietoa ja tunnelmia Tunturi-Lapin luonnosta ja historiasta. Kevättalven valo mahdollistaa pitemmänkin hiihtopäivän.

Hiihtopäivän päätteeksi lämpiää sauna ja nautimme maittavan päivällisen. Yövymme mökeissä ja vaatimattomissa tuvissa, joissa ainoana mukavuutenamme on puilla lämmitettävän saunan löyly, maittava ateria päivän päätteeksi, makuupussin lämpö ja mukava seura. Kuljetamme matkatavarasi vaelluksen aikana ja huolehdimme ruuat puolestasi, joten hiihtopäivän aikana tarvitset vain päivärepun, jossa päivän aikana tarvittavat henkilökohtaiset varusteet ja eväät. Tällä aktiivilomalla voit osallistua halutessasi yhteisiin askereisiin, kuten saunan lämmitykseen ja ruokailujärjestelyihin liittyviin toimintoihin – tai vain levätä Lapin illassa.

Ohjelma lyhyesti

 • huollettu ja opastettu melko vaativa hiihtovaellus mökiltä mökille
 • pituus 235 km, päivämatkat noin 35-55 km pääosin perinteisellä tyylillä
 • ohjelman kesto: 8 päivää / 7 yötä, 6 hiihtopäivää
 • pääopastuskieli englanti, suomenkielinen opas, ryhmäkoko: enintään 12 henkilöä/opas, 15 henk. /koko ryhmä

Katso lisätiedot Fell Trekin sivuilta.

OHJELMA

 • 1. päivä – Aloituspäivä. Saapuminen Rauhalaan (lento, juna, bussi, oma auto). Päivällisen jälkeen tutustumme matkareittiin ja -kumppaneihin. Yöpyminen maatalossa 2-3 hengen huoneissa tai mökeissä.
 • 2. päivä – Ensimmäisenä hiihtopäivänä bussi vie meidät aamiaisen jälkeen Äkäkselle, josta aloitamme hiihtomme. Hiihdämme Aakenuksen seutuvien vaihtelevilla laduilla kohteenamme Aakenustunturin kainalossa oleva erämökki, jossa saunomme, nautimme päivällisen ja yövymme ensimmäisenä ja toisena yönä. Päivämatka n. 45 km (osittain luistelumahdollisuus).
 • 3. päivä – Tänään jatkamme hiihtoamme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston eteläosan metsissä ja tuntureilla. Päivän hiihtoretkeltä palaamme Aakenuksen erämökille. Päivämatka n. 35 km (osittain luistelumahdollisuus).
 • 4. päivä – Aakenukselta jatkamme metsälatuja pitkin pohjoiseen, kohti aloituspaikkaamme Rauhalaan, jossa päivällinen ja yöpyminen. Päivämatka n. 35 km perinteisellä tyylillä.
 • 5. päivä – Rauhalasta hiihdämme kohti Jerisjärveä vartioivaa Särkitunturia. Tunturin laelta jatkamme hiihtoamme ja pidämme tauon tulistellen. Sieltä jatkamme Keimiöön, jossa on yösijamme. Päivämatka n. 40 km (osittain luistelumahdollisuus).
 • 6. päivä – Keimiöstä jatkamme hiihtäen Keimiöjärven kautta kohti Pallastunturille. Kansallispuiston luontokeskuksessa voimme tutustua alueen luontoon. Keskuksen näyttely ja multimediaesitys vie perehdyttää meidät Tunturi-Lapin kasvi- ja eläinkuntaan. Hiihtomatkamme jatkuu Pallakselta Raattamaan/Kerässieppiin. Majapaikassa ilta kuluu rattoisasti ruokaillessa ja saunoessa. Päivämatka n. 40 km (osittain luistelumahdollisuus).
 • 7. päivä – Viimeisenä vaelluspäivänämme hiihtomme kohti pohjoista jatkuu läpi metsien ja yli puuttomien tunturien. Hiihdämme ylös tunturiin ja levähdämme Hannukurun tuvalla. Hannukurusta jatkamme yli avotunturin Sioskurun ja Pyhäkeron autiotuville. Viimeinen taival kohti Ounasjärveä, Ounasjoen alkulähdettä, ja Hettaa kulkee läpi alavan metsämaan. Saavuttuamme Hetasta bussikuljetus vaelluksen aloituspaikkaamme Rauhalaan, jossa nautimme päivällisen. Päivämatka on n. 55 km (osittain luistelumahdollisuus).
 • 8. päivä – Aamiainen Rauhalassa, lähtöpäivä.

Lähdemme vaellukselle Rauhalan kylästä, joka on Kittilässä n. 30 km Leviltä ja Muoniosta sekä n. 40 km Ylläkseltä (Äkäslompolo). Rauhalaan pääset esim. lentämällä Kittilään, Rovaniemen kautta bussilla tai Leviltä.

Katso lisätiedot Fell Trekin sivuilta.