Ohjeita päiväretkelle osallistuvalle

Tutustu näihin turvallisuus- ja yleisohjeisiin ennen osallistumistasi retkelle. Mikäli olet ryhmän yhteyshenkilö, tiedota näistä ohjeista edelleen kaikille ryhmäsi jäsenille.

Terveys ja turvallisuus

Opas kertoo retkeen liittyvistä turvallisuusasioista ennen retken alkua. Mikäli osallistujalla on jokin sairaus (kuten diabetes, sydänvika, anafylaksia tai epilepsia) tai muu retken aikana suorituskykyyn mahdollisesti vaikuttava seikka, on siitä ilmoitettava varauksen yhteydessä tai oppaalle viimeistään ennen retken alkua. Ota mukaan mahdollinen henkilökohtainen lääkitys vesitiiviisti pakattuna.

Ohjelmiimme ei voi osallistua alkoholin tai muun päihteen vaikutuksen alaisena.

Retkieväät

Normaalit perusretkieväämme  (karjalanpiirakat, korvapuustit) ovat laktoosittomia. Gluteenittoton ja vegaaninen retkieväs saatavissa etukäteen pyydettäessä. Toki  voit ottaa myös omaa evästä tarjottavan retkievään lisäksi.

Henkilökohtainen vaatetus ja varusteet

Varustaudu ulkoiluun sopivalla säänmukaisella vaatetuksella ja jalkineilla. Jätä ylimääräinen arvo- tai muu vedelle herkkä tavara kotiin.

Erityistietoa melontaretkistä

Melontaretken hintaan sisältyvät kelluntaliivit on tarkoitettu uimataitoisille vähintään 40 kg painoisille. Mikäli osallistuja ei ole uimataitoinen tai hän on kevyempi kuin 40 kg on hänellä oltava mukanaan omat hyväksytyt pelastusliivit tai sopivan kokoisten pelastusliivien hankinnasta on sovittava järjestäjän kanssa hyvissä ajoin ennen retkeä.

Melontaretkellä voit jättää retken ajaksi esim. kännykät ja lompakot oppaalla olevaan vedenpitävään pussiin, jonka otamme mukaan retkelle.

Jalkaan kosteutta kestävät jalkineet, esim. sandaalit ja mukaan varalle myös kuiva vaatekerta.

Lue myös ohjeet melontaretkille osallistuville lapsiperheille.

Lumikenkäretket

Ota jalkineeksi korkeavartiset kengät, esim. vaelluskengät tai talvisaappaat. Ota mukaan säähän sopiva lämmin ulkoiluvaatetus ja jotain lämmintä lisävaatetusta tauon ajaksi vaikkapa pikkureppuun.

Vakuutukset

Retken hintaan sisältyy järjestäjän vastuuvakuutus. Suosittelemme osallistujille vapaa-ajan vakuutusta.

Tervetuloa kanssamme nauttimaan turvallisesti suomalaisesta luonnosta!

    Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

    Nimi:*

    Sähköposti:*

    Puhelin:

    Viesti: *