Jerishovin tunturimaja Muoniossa

Jerishovin tunturitukikohta Muoniossa

Feel The Naturen Jerishovin lomamaja sijaitsee kalaisen Jerisjärven rannalla Muonion vaakunatunturin Keimiön kainalossa, suopunginheiton päässä Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta. Lähitunturien ja metsien vaellusmaastot, Jerisjärven vesistön melontareitit sekä monipuoliset talviliikuntamahdollisuudet tekevät omassa rauhassaan olevasta Jerishovista loistavan lähtöpisteen niin lyhyille luontoretkille kuin pidemmille vaelluksillekin. Jerishovin ympäristö tarjoaa luovan ja ajatukset vapauttavan ympäristönJerishovin tunturimaja ruska-aikaan vaikkapa yrityksesi suunnittelupäivien pitämiseen. Järjestämme puitteet toiveittesi mukaan täyshoidosta opastettuihin luonto-ohjelmiin yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Tutustu Lapin luonto- ja kulttuuriohjelmiin Jerishovilta.

Muonion ja koko kansallispuiston, Ylläkseltä Enontekiön Hettaan ulottuvan, laajalle latuverkolle pääsemme suoraan Jerishovin pihasta ja laskettelua harrastavalle niin perinteinen Pallas kuin Ylläksen ja Levin hiihtokeskukset ovat sopivan etäisyyden päässä. Kansallispuiston luontoon ja sen historiaan saat jo yleiskatsauksen vierailemalla Pallaksen luontokeskuksessa. Ihan Jerishovin tunturitukikohdan vieressä on upea historiallinen nähtävyys, Keimiöniemen kalakentät. Pirkkalaiset rakensivat alueelle pirttejään jo 1500-luvulla tullessaan Jerisjärvelle kalastamaan. Ensimmäiset kalapirtit ovat tuhoutuneet sotien jaloissa ja tulipaloissa ja nykyisistä pirteistä vanhimmat ovat 1800-luvulta.

Tunturitukikohta Muoniossa - ruokasaliJerishovin viihtyisässä hirsirakenteisessa, alunperin arkkitehti Pekka Saareman suunnittelemassa, päärakennuksessa on tilaa suihkullisissa kahden hengen huoneissa 12 hengelle. Majassa on ruokailu- ja oleskelutila, erilliset takka- ja kabinettitilat sekä keittiö. Tarvittaessa majalle voi hyvin majoittua lähes 30 hengen ryhmä.

Erillisessä puilla lämpiävässä rantasaunassa mahtuu kerralla nauttimaan makoisista löylyistä 6-8 henkeä. Saunan takkahuoneessa voi istua iltaa porukalla pidempäänkin. Saunan välillä voi pulahtaa vilvoittelemaan Jerisjärven kirkkaisiin vesiin, talvella virkistävään avantoon tai vain katsella yöttömän yön aurinkoa, tähtitaivasta tai revontulia vasten ympäröiviä tuntureita.

Jerishoviin on runsaan puolen tunnin matka Kittilän lentokentältä ja noin tunnin matka Kolarin rautatieasemalta.

Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntösivun alkuun

Nimi:*
Sähköposti:*
Puhelin:
Viesti: *

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestPrint this page