Aktiiviviikko Tunturi-Lapissa – melonta, maastopyöräily ja patikointi

Activity week in Lapland

Koe keskikesä ja syksy Tunturi-Lapissa, soutaen ja meloen Jerisjärvellä, pyöräillen ja vaellellen metsissä, värikkäillä tuntureilla, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa ja sen lähialueilla. Päiväretket vievät meidät joille ja järville, pienille poluille ja sorateille, metsiin ja tuntureille.

Tutustumme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskukseen ja yövymme aina Rauhalassa. Majapaikkamme on Kittilässä Rauhalan kylässä, jonne on matkaa n. 30 km Leviltä ja Muoniosta sekä n. 40 km Ylläkseltä (Äkäslompolo).

Päiväohjelma

 • 1. päivä : Saapuminen, kuljetus Kittilän kentältä / Kolarin rautatieasemalta. Päivällisen jälkeen lyhyt katsaus viikon ohjelmaan. Yöpyminen maatalossa 2-3 hengen huoneissa tai mökeissä.
 • 2. päivä: Aamupalan jälkeen tutustumme maastopyöräilyn saloihin. Suuntamme matkamme Jerisjärven ja Särkijärven maisemiin. Matkan aikana kiipeämme tunturin huipulle ja nautimme lounasta avotulilla. Päivämatka noin 35 km. Päiväretki taukoineen kestää noin 6 tuntia. Päivän päätteeksi päivällinen Rauhalassa. Sauna ja uintimahdollisuus järvessä.
 • 3.-5. päivä: Päivien aikana matkaamme pyörällä 15 km asfalttitietä ja 45 km soratietä, Vierailemme paikallisen taidemaalarin kodissa ja näyttelyssä, vaellamme 16 km Venäjän vallan aikaista ratsutieta – vaihtelevassa kumpuilevassa metsämaastossa ja tutustumme paikalliseen tiehistoriaan. Vaellamme myös tuntureilla 14 km ja valloitamme lähitunturin huipun. Nautimme luonnon rauhasta ja ympärillämme avautuvista luonnonkauniista lappilaisista maisemista – Hyvässä seurassa oppaan johdolla.
 • 6. päivä: Melontapäivä Jerisjärvellä loihtii eteemme silmäähivelevän järvimaiseman. Tutustumme oppaan johdolla Jerisjärveen, sen saariin ja alueen historiaan. Alueen kalastuksen historiasta meille kertoo tarkemmin opas ja historialliset Keimiöniemen kalamajat. Päivän aikana mahdollisuus myös kalastukseen. Pidämme taukoa järven ja saarien rannassa, Keimiöniemessä / avotulilla.
 • 7. päivä: Tänään kanoottimatkamme vie meidät pientä jokea myöten porotilalle. Tutustumme paikalliseen porotalouteen ja sen historiaan tilan poromuseossa. vanhojen esineiden ja diaesityksen välityksellä sekä maistelemme mieluusti vauhdikkaan melonnan jälkeen kuumaa keittoa ja kahvia lisukkeineen. Päivämatka on noin 10 km. Lopuksi melojien ja varusteiden autokuljetus lähtöpisteeseen Rauhalaan.
 • 8. päivä:Aamupalan jälkeen kuljetus lentokentälle/rautatieasemalle.

Suomenkielinen opas, pääopastuskieli englanti
Ohjelman kesto: 8 päivää/7 yötä, 6 vaelluspäivää
Ryhmäkoko: 4-18 henkilöä Maksutapa: Laskutus etukäteen

Hinta: 840 €/henk (sis alv.), johon sisältyy:

 • varusteiden vuokra: kanoottien kuljetus+vuokra (2-hengen avokanootit, melat ja liivit), maastopyörien kuljetus+vuokra
 • matkatavaroiden kuljetus vaelluksen ajan
 • ohjelmaan kuuluvat autokuljetukset
 • opastus ja oppaan palvelut
 • ohjelman mukainen täysihoito: aamiainen, lounaspaketit, päivällinen; yöpymiset
 • kuljetuksen Kittilän lentokentältä tai Leviltä Rauhalaan

Valinnaiset palvelut:

 • majoitus yhden hengen huoneessa (7 yötä)

Säätilasta ja muista olosuhteista johtuen muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Tämä matka on valmismatkalain tarkoittama valmismatka – Feel The Nature -retkien valmismatkaehdot .

Tätä ohjelmaa järjestetään ryhmille tilauksesta.

Kysy lisätietoa tai jätä soittopyyntö

Nimi:*
Sähköposti:*
Puhelin:
Viesti: *

Please leave this field empty.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestPrint this page